Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I

Burza škol

Vážení uchazeči o studium, Vážení rodiče,
jsme rádi, že jste si vybrali právě naši školu. V online vysílání se na vás budeme těšit ve čtvrtek 19. ledna 2023 vždy v 16:00 a 18:00 hodin.
K online vysílání používáme aplikaci: doplňte

Vyberte si termín, který Vám vyhovuje:

čtvrtek 19.01.2023

16:00 - 17:00

přihlásit se

čtvrtek 19.01.2023

18:00 - 19:00

přihlásit se

Jak se připojit

  • vyberte si datum a čas, který vám vyhovuje
  • 10 minut před začátkem klikněte na uvedený odkaz „přihlásit se“
  • připravte si dotazy, které vás zajímají.
  • V případě potřeby se podívejte na návod, jak se připojit.

Něco se nepovedlo? Nevadí, jsme tu pro vás.

Kontakt na zástupce školy – dotazy ke studiu na škole

Jméno + Příjmení
Tel.: doplňte
Email: 

Kontakt na zástupce školy – technická podpora

Jméno + Příjmení
Tel.: doplňte
Email: 

Technická podpora Impulsu pro kariéru a praxi

Napište nám

SOŠ ekologická a potravinářská ve Veselí n. Lužnicí je školou rodinného typu, která při vzdělávání uplatňuje individuální přístup k žákům. Stala se první státní ekologickou školou v ČR. Škola poskytuje střední odborné vzdělání zakončené maturitní zkouškou a to v následujících oborech: PŘÍRODOVĚDNÉ LYCEUM, které má širší všeobecný základ s rozšířenou výukou přírodovědných předmětů. V oboru EKOLOGIE A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ si uchazeč může vybrat mezi: Biologie a ekologie živočichů a rostlin nebo Ochrana a tvorba životního prostředí. Při studiu oboru ANALÝZA POTRAVIN žáci získají znalosti o biochemických a chemických procesech, které probíhají v potravinářských surovinách a produktech. Seznámí se s nejmodernějšími metodami chemické a mikrobiologické analýzy potravin a s posuzováním jejich jakosti. Zároveň získají znalosti technologických procesů, kterými se zpracovávají zemědělské produkty na potravinářské výrobky. Při studiu oboru TECHNOLOGIE POTRAVIN student získává znalosti z oblasti mikrobiologie, potravinářské chemie, technologie zpracování mléka, kvasné technologie, výroby lihovin a nápojů, technologie ostatních potravinářských výrob. V rámci oboru žáci získávají řadu dovedností a zkušeností při výrobě, senzorických i laboratorních zkouškách potravinářských výrobků. Součástí oboru technologie potravin je výuka ve školním mini-pivovaru a školní mini-mlékárně.
DOD: středa 30. 11. 2022 (14.00 - 17.00) a pátek 20. 1. 2023 (14.00 - 17.00), po telefonické domluvě v úterý od 14:00 do 15:30 hodin. Cena oběda 35,- Kč, domov mládeže s celodenním stravováním. U oborů 29- je počet přijímaných v rozmezí 15 - 30 studentů. Obor technologie potravin - výuka ve školním minipivovaru a školní minimlékárně. Neomezený přístup k PC, jazykové učebny, mezinárodní ekologické a potravinářské projekty. Partnerské školy: Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Polsko.
nabízíme stravování Cena: 2000 Kč/měsíc
Domov mládeže má kapacitu 140 míst. Cena ubytování ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením je stanovena na 1100,- Kč měsíčně. Přímo v budově školy v jejím horním odděleném patře jsou ubytováni chlapci. Domov mládeže pro dívky je v budově vzdálené od školy cca 100 m. Její součástí je prostorná jídelna s celodenním provozem. Cena stravování 70,- Kč/den (snídaně, oběd, večeře). Studenti mají též k dispozici stolní fotbal, stolní tenis, elektronické šipky, rotoped, gymnastické míče a další. Cena: 1300 Kč/měsíc
Partnery školy jsou: Madeta, Budějovický Budvar, Bohemia regent, ZooDvorec, NP a CHKO Šumava, CHKO Třeboňsko, Zoo Tábor. Partnerské školy v Rakousku, Maďarsku, Slovensku a Polsku.
Typ školyStátní
ZřizovatelKraj
IČO60061855

Sídlo školy:

Blatské sídliště č.p. 600
39181
Veselí nad Lužnicí, Tábor


Web
E-mail
Telefon

Kontaktní osoby:

Studijní obory

Kód oboru Název oboru Délka
studia
Ukončení
studia
1.kolo
přihl.
2024/25
přij.
25/2026
plánov.
Příjim.
zk.
Forma
studia
Pro žáky OZP  
29-42-M/01 Analýza potravin 4 Maturitní zkouška 35 20 15 ČJ, M Denní Neuvedeno Ano
16-1-M/01 Ekologie a životní prostředí (Biologie a ekologie živočichů a rostlin) 4 Maturitní zkouška 44 30 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne
78-42-M/05 Přírodovědné lyceum 4 Maturitní zkouška 66 27 30 ČJ, M Denní Neuvedeno Ano
29-41-M/01 Technologie potravin (Potraviny a biotechnologie) 4 Maturitní zkouška 20 10 15 ČJ, M Denní Neuvedeno Ne